Ett år går så fort

Idag för ett år sedan låg jag på operationsbordet på Sahlgrenska universitetssjukhuset. En liten godartad tumör i min vänstra kammare stod bakom den andra hjärtoperationen i mitt liv. Snittad bröst korg, hjärt och lungmaskin och allt vad en stor hjärtoperation ännu en gång innebär. Efter operationen vaknade jag i ett töcken, och i dimman såg ett par varma ögon som tillhörde en äldre sjuksköterska, och jag minns hur jag i min litenhet där och då kände mig oerhört berörd av den värme jag kände när hon smekte min arm och min kind. Denna mänskliga värme och närhet betydde så oerhört mycket. Jag minns även den trygghet jag kände när jag kort därefter fick se min mamma Margaretha och min älskade Björn❤️ Jag minns så väl att jag var i någon slags dimma, att tiden gick väldigt långsamt,att jag hade ont och inte kunde röra mig. Dessutom var jag fruktansvärt törstig, och jag hade förmånen att ha en sjuksköterska som hela natten bevakade och skötte om mig och som dessutom kom med vatten så fort jag bad om det. Där och då började även en låt att spelas då och då i mitt huvud. En låt som märkligt nog kom att poppa upp i mitt huvud då och då under de kommande veckorna. Mycket märkligt då låten definitivt inte är någon favorit låt, men vem vet kanske den spelades på radion någon gång under min operation eller tid på IVA och därför kom att förfölja mig… :
“Slå mig hårt i ansiktet så får jag känna att jag lever
Skjut mig här och nu för nu kan jag dö
Slå mig hårt i ansiktet så får jag känna att jag lever
Skjut mig här och nu för nu kan jag dö”
Inga upplyftande rader som upprepades i mitt huvud, likt en skiva som hakat upp sig Men nu är det många veckor sedan den senast poppade upp- och det känns riktigt riktig bra.
Livet likaså❤️?❤️ Livet är en skör tråd så ta hand om varandra och minns att varje dag ovan jord är en bra dag. #Livet#Kärlek#Laget#Relationer#Glädje#Mening#1år