Nya tider…..Nu är nu..

Tiden med Alliansen med Fredrik som kapten var fantastisk, iallafall första mandatperioden då vi hade egen majoritet och kunde genomföra ideologiska reformer som gjorde avtryck och förändrade hela det svenska samhället. Sen kom mandatperioden där man fick styra i minoritet och det blev allt svårare att genomföra sin ideologi, lägg därtill en del steg där man enligt mitt tycke inte riktigt verkade se hur samhället förändrades med allt fler migranter och tiggare utanför våra mataffärer. Bilden av det svenska samhället förändrades och jag är inte helt säker på att den politiska ledningen såg, eller förstod det vi andra ute i kommuner/landsting såg och förstod. Överenskommelsen med Mp angående anhörighetsinvandringen, uttalandet om att Sverige har mycket plats och att vi ska öppna våra hjärtan var något många av oss Moderater inte kände igen Och jag är/var definitiv en av dom. Sen kom DÖ och utfrysningen av Sd som blev allt värre och kändes som vuxenmobbning. All tid och lyckade ledare måste sättas in i sitt perspektiv,sammanhang och samtid, och visst var Reinfeldt och Borg fantastiska i sin samtid, men på slutet “gick det utför” och jag som alltid varit Moderat men inte politisk engagerad Måste säga att jag inte kände igen mig!Fredriks liberala Öpnna era hjärtan tal,är något vi får klä skott för varje gång vi är ute och kampanjar. Jag tror att det man nu behöver göra är att ge sig ut på något av en “förlåt mig turné” eller iallafall göra bot och bättring för att kunna gå vidare. Väljarna förtjänar en förklaring på vad som gick fel, oavsett om det gäller öppna ditt hjärta, DÖ eller behandling av SD så vill väljarna veta och höra vad/hur vi gick fel, och att det framförallt var en handling från dåvarande partiledningar, och att det faktiskt INTE reflekterade vad merparten av partiets medlemmar och aktiva stod för och tyckte! Moderaterna är, precis som andra gamla partier som ex Sossarna, ett parti med stark partiledning som sätter agendan (jmf ex Mp som är mer medlemsstyre från gräsrotsnivå) Men vanligtvis brukar inte gapet mellan partiledningens åsikt och medlemmarnas vara så stor som det då var, och detta tillsammans med media och PK-maffians ligger oss fortfarande i fatet! Tack och lov har vi lagt om migrationspolitiken, och det kommer ta tid innan väljarna förstår att vi nu är tillbaka där vi alltid borde varit! Frågan är bara hur lång tid….
De frågor som just nu debatteras är Moderata frågor som ordning och reda, ekonomi, arbetslinje, fler poliser, trygghet, försvar och välfärdens kärna. Med tanke på det borde resan framåt vara relativ enkelt Men så är icke fallet. Nu diskuteras mest vem som tar vem, innan valet ens är genomfört Och det framförs mycket kritik mot AKB, framförallt externt men även till viss del intern, vilket blir något märkligt då hon är vald i demokratisk anda och kritik gentemot henne bara kan uppfattas som att man skjuter sig själv i foten! Däremot kan man fundera över vilka rådgivare AKB har omkring sig, och hur partistyrelsen agerar internt, då det som kommer ut, ex uttalandet om SD, verkar vara agerande som snarare sker “kvart över” än “kvart i”. Sluta vara så rädda, och visa vad vi står för Och sluta anpassa politiken efter åt vilket håll vinden blåser. Stå upp, var stolt, Bit ihop och kom igen och gör jobbet! Vi har den rätta politiken, och idéerna för Sverige, låt de nu få komma fram!