Opinionsundersökning

Ännu en gång har en opinionsundersökning presenterats där Moderaterna fortsätter att backa, och där SD återigen är näs största parti- Förvånande?- Inte direkt..tyvärr. Det var ganska lång tid sedan jag första gången uttalade att detta skulle ske. En del försöker hävda att sviktande siffror hänger ihop med uttalandet om att inte bortse SD och att man pratar med dom precis som med andra partier. Jag har alltid haft åsikten att SD är ett parti som blivit demokratiskt invalda i vår riksdag Precis som andra partier, dock har partiet ett grumligt förflutet och historia som man inte får glömma. Oaktat så handlar inte,enligt mig, våra svikande siffror om huruvida vi talar med SD eller ej utan om att man som väljare känner att man inte kan lita på Moderaterna och att man tappat förtroendet för oss. Detta i sig är inte så märkligt med tanke på de uttalande som gjorts från våra toppföreträdare. När man vänder 180 grader i sitt ställningstagande utan att ordentligt förklara varför så är det kanske inte så konstigt att väljare tappar förtroende och respekt för Moderaterna….