När livet ger en citroner…

I bland händer saker fort i våra liv, måndagen 27 februari fick jag känningar i högra kroppshalvan varpå jag snabbt tog mig till akuten på Östra Sjukhuset. Inom 40 minuter var domningen/känslan borta. Därefter blev det CT av hjärnan, ultraljud av halsen, MR av hjärnan Och alla undersökningars var bra, varpå man misstänkte att jag fått ett migränanfall. Nästa undersökning ville man gå in via halsen och filma blodådror från insidan, innan man gjorde detta utförde man ett ultraljud av hjärtat, varpå man hittade något man aldrig sett förut. Detta något såg ut som en liten fågelunge som sträckte sin hals efter mat. Efter div överläggningar mellan Östra och Sahlgrenska sa läkarna på Sahlgrenska att detta är ett myxom eller fiberelastom, vilket ska vara en godartad tumör, och att detta måste opereras så man inte får framtida stroke då den har en tendens att släppa ifrån sig små bitar.Efter ett par dagars väntan, då man gett mig blodförtunnande på Östra, blev jag i lördags äntligen opererad och myxomet eller vad det nu var är skickat på analys.Ni som känner mig väl vet att jag redan som 13 år blev hjärtopererad,så detta blev således min andra stora operation med splittad bröstkorg, hjärt och lungmaskin mm. Dessa 2 olika diagnoser ska inte ha något samband, utan jag ska enligt läkarna haft väldig otur. När jag på måndagen blev röntgad såg man en pigg som stod ut från den “tråd” man dragit ihop bröstkorgen med, Så dagen efter blev det att sövas igen Men detta blir tack och lov ett mindre ingrepp. Därefter har febern gått upp och ned, ett steg framåt och ett tillbaka Men nu känns det som att jag är på rätt väg Och imorgon ska jag få åka hem. Det känns (tror jag) som att man blivit överkörd av en lastbil, och konditionen är i botten. Trött,andfådd Men ändå så glad över att dessa ingrepp gått bra. Nu blir det att invänta provsvar och ett par veckor,månader med rehab. Men nu är jag på väg åt rätt håll. Och vården har varit fantastisk, men det berättar jag mer om en annan gång.
Nu är det snart dags att åka hem och göra Citron saft.