2016- Året som gått i mycket kort version..

När man tänker tillbaka över året som gått kommer jag först att tänka på Krig, terrorbrott,presidentval,flyktingsituationen, hatbrott och död vilket inte är direkt upplyftande. Lägg därtill Clowner som fick ett märkligt och ruskigt uppswing under 2016. Ibland kan man verkligen undrar vart världen är på väg, med andra ord vad håller vi människor egentligen på med… Varför ska det vara så svårt att leva i harmoni med varandra och låta människor tycka olika så länge det inte går ut över någon? Mycket av det som hänt detta år bekräftar min tidigare teori att allt handlar om att mänskligheten håller på att utrota sig själv. Då vi inte har fiender i andra arter och vi alltmer utplånar sjukdomar som tidigare kunde drabba hundra tusentals människor samtidigt, är jag ganska övertygad om att det är vi själva som är vårt största hot! Lägg därtill det vi gör mot vår gemensamma miljö där det så som jag ser det finns 2 vägar,antingen se till att jordens befolkning på totalen inte ökar utan kanske snarare minskar Eller så måste vi helt enkelt förstå att vi inte kan fortsätta leva som vi gör idag. Slut med utlandssemestrar, bilkörning, kolkraftverk, nya telefoner,paddor, konsumtion, köttätande mm mm Ja det finns en del att fundera över…
Men det finns tack o lov mycket att glädjas över också:-) Jag har personligen haft ett härligt år, där bestigningen av Kilimanjaro var det största äventyret. En annan lycka var att Partille Arena blev klar och invigd, riktigt stor händelse för vår kommun. Därtill har jag varit på “tjänsteresa” till Korea och Japan vilket var häftiga upplevelser som gav avtryck. Mött spännande människor, gått många promenader,varit på intressanta studiebesök och haft väldigt många möten Och bland annat varit med och rekryterat en ny VD till Partillebo. Dessutom har jag nyligen fått reda på att jag till sommaren ska bli Extra Mormor, vilket nog är en av de finaste gåvorna man kan få. Jag ska göra allt jag kan för att vara den bästa extra mormor ever:-)