Populism?? Eller Hyckleri??

Har med intresse följt en del av de artiklar som varit i media i regionen angående beslutet om att stänga 5 av Närhälsans vårdcentral, den i Åmål, Brastad,Skara, Åby och Viskafors. Detta då dessa Vårdcentraler inte är “Livskraftiga” då de under lång tid dragits med underskott Men framförallt inte haft fasta läkare och därmed inte kunnat hålla den höga medicinska kvalitet som man som patient ska kunna räkna med. Hela tiden har dessa Vårdcentralers underskott behövs täckas av att andra vårdcentraler går med överskott. På så sätt har även andra vårdcentraler inte haft ekonomiska möjligheter att utveckla sin verksamhet i den mån de egentligen skulle vilja och behöva.

Att Socialdemokraterna, som styrt i regionen i princip sedan dess bildande 1998 inte vill vara med på detta beslut och ta sitt ansvar är oansvarigt. Man kan inte låta bli att fundera hur dom egentligen tänker… å ena sidan säger dom sig vara emot konkurrens, vinster i välfärden och därmed stafettläkare Men samtidigt tycker dom att närhälsan ska fortsätta driva vårdcentraler som enbart går runt på stafettläkare..hur tänker man?? Vad det gäller patientsäkerheten och den kontinuitet som de flest patienter efterfrågar, så blir man än mer fundersam över hur de egentligen tänker…eller är det enbart populistiskt? Att måna mer om själva husets placering än det innehåll och framförallt kvalitén på innehållet…känns inte trovärdigt och borde ses som lurendrejeri av invånarna!! Likaså att man använder sig av skrämselpropaganda och påstår att tusentals invånare kommer att stå utan primärvård, när det nu i själva verket kommer nya intressenter som vill etablera sig i dessa områden för att bedriva primärvård.