En klok reflektion på Långfredagen

Tog mig “rätten” att dela denna kloka reflektion av Paolo Roberto (som även delats av andra..)

“Vilodag och Långfredag. Har blivit önskad glad påsk och hela nätet är fyllt med glada kycklingar. Problemet är att den glada påsken börjar på söndag. Långfredagen är en sorgens dag enligt svensk och kristen tradition. Spännande med ett folk som är oroliga för att deras kultur är hotad men inte har en susning om vad den innehåller… För inte så länge sedan var alla affärer stängda och man spelade bara sorgmusik på radio i Sverige. Men i vårt samhälle är sorg och kontemplation tråkigt. Året ska vara en 365 dagar lång shoppingfest där vi ska köpa oss lycka i takt med glad och trevlig musik. Och är man inte lycklig året runt så är det fel på en och man får snabbt ett piller som ska göra en lycklig (just nu äter en halv miljon svenskar lyckopiller). Och innan ni alla börjar skriva arga inlägg så hävdar jag inte att folk skulle slippa äta piller för att de firade långfredag. Vad jag säger är att det är bra att man lär sina barn att ibland är livet tråkigt och riktigt jävla jobbigt. För livet innehåller smärta och inte bara glada kycklingar! För lär man dem det så är de väl förberedda när det väl händer, för smärta, död och sorg är en del av livet!” – Paolo Roberto, långfredagen 2016

image1-1