“Ny”Invigning av akutmottagningen på NÄL

Idag hade jag den stora förmånen att tillsammans med sjukhusdirektör Lars Viklund, få inviga den sammanslagna akuten på NÄL.
Nästa vecka flyttar akutoropedin från Uddevalla Sjukhus till NÄL, därför passade vi på att ha invigning innan flytten går. Det var även öppet hus så man fick möjligheten att besöka akuten, sterilcentralen, de nya operationssalarna, röntgen och vårdavdelningarna där ortopedpatienterna ska in.
Redan 2004 tog RF beslut om att NÄL ska vara ett sjukhus för akutsjukvård och Uddevalla ska vara ett sjukhus för planerad specialist sjukvård.
4 November 2013 togs första spadtaget, därefter har olika verksamheter flyttat in allt eftersom Och nästa vecka flyttar akutortopedin.
Den nya akuten inom NU-sjukvården kommer att ha ca 70 000 patienter per år, vilket i snitt innebär 8 patienter i timmen. Med detta blir akuten den största i Västra Götalandsregionen och en av de Modernaste i Sverige.
Ett fantastiskt lyft för patienterna Men även för personalen som får en bättre arbetsmiljö med bättre flöden mellan olika avdelningar.
Stort Grattis till hela NU-sjukvården och patienterna!

Invig himmel Operation Sterilcentral