Många olika ministrar blev det…..

Mest förvånande, än så länge i den nya regeringen är:

Att Gabriel Wikström 29 år blev den minister som politiskt skall ansvara för bla sjukvården de kommande fyra åren. Hur ser Vårdsverige på detta? Gabriel har varit med SSU sedan han var 13 år och har suttit i dess styrelse sedan 2007 och blev ordförande 2013.Han har läst Politices kand programmet med statsvetenskaplig inriktning i Uppsala, vilket för all del säker är en jättebra utbildning Men verkar inte ha såå mycket med sjukvård att göra. Inte heller verkar han ha någon större arbetslivserfarenhet vilket för all del kan vara svårt när man endast är 29… Hans tre viktigaste frågor inför valet var – jobb till alla unga – en bättre skola – fler bostäder På frågan angående hans yrke blev svaret ordf SSU , vilket väl inte kan anses vara ett (riktigt) jobb utan ett politiskt förtroendeuppdrag? Men det är väl så det går när man får en statsminister som inte är förberedd……

Vidare till det faktum att man tagit bort integrationsministerposten, hur tänkte man där?? Sverige är ett av de länder som idag är sämst på integration och då väljer man att ta bort denna ministerpost! Människor som kommer hit måste tas om hand, lära sig svenska, komma in i det svenska samhället, få sina meriter validerade osv. Det är integrationspolitik! Om vi är sämst på integration, är vi världsmästare på jämställdhet. Och en jämställdhetsminister finns det såklart i den nya regeringen. Antagligen för att visa att de rödgröna tar jämställdheten på allvar. Och för att S och MP antagligen tror sig kunna genomföra feministiska reformer som gör skillnad…… Men det finns ingen integrationsminister…..

Lämna ett svar