Äntligen- som vi längtat…..

Då är det äntligen officiellt att Alliansen tillsammans med Miljöpartiet bildar en majoritetsledning i Västra Götalandsregionen.

Äntligen får regionen en handlingskraftig och stark majoritet. För att vända trenden med de underskott en del av sjukhusgrupper dras med och klara av att möta de utmaningar som sjukvården står inför krävs en skattehöjning på mellan 35-40 öre. Visst är det “tråkigt” att höja skatten MEN om det behövs för att garantera en god vård för våra regioninvånare tycker jag att det är helt ok. Dessutom gör man en välbehövlig satsning på 200 miljoner, under 2015-17, till psykiatrin. Ett område där jag, och fler alliansvänner med mig, påtalat brister inom via motioner och insändare. Satsningen på att regionen bör ha en hög miljöprofil känns mycket bra. Gott att vi väljer att ta ett högre ansvar inom dom områden vi kan påverka i regionen bla genom att minska mängden kemikalier och läkemedelsrester, höja investeringstakten för att bidra till minskad energiförbrukning mm Västtrafiks priser får höjas med max 5% i snitt per år under mandatperioden.

Nära förebyggande vård, fungerande ambulansverksamhet och minskade väntetider på akuten är också viktiga områden som nämns. Långsiktighet och fokus på kvalitetsutveckling istället för kortsiktiga besparingar genomsyrar överenskommelsen.

Nu är överenskommelsen i hamn och 25 november tas den nya budget i Regionfullmäktige, sen börjar det riktiga jobbet! Något vi längtat efter i 14 år……:-)

 

Lämna ett svar