Obligatoriskt gymnasium- hur tänkte man där???

Nu har S gjort en överenskommelse med Mp angående skolan där man vill göra gymnasiet OBLIGATORISKT…..är detta verkligen rätt väg att gå??? Jag ställer mig väldigt tveksam….hur ska detta fungera i verkligheten…med tanke på intagningspoäng…inriktning på utbildningen.. För att inte tala om alla de personer som är skoltrötta och knappt klarar gymnasiet?? Känns som att dom får en ännu lägre uppförsbacke… Att tvinga ungdommar till att skaffa sig kunskap tror jag är fel väg. Att lära för livet bör vara lustfullt och tvång lär lägga något av en våt filt över den lusten.  I Finland har man, enligt en artikel i GP,  lärplikt i skolan vilket betyder att man som förälder har ansvar för att ens barn får undervisning Det är en bättre väg att gå för den Svenska skolan än att utöka skolplikten till att även gälla gymnasiet…eller iallafall fram till den dagen då barnen/ungdommarna fyller 18 år….

Lämna ett svar