sluträknat

Då var personkryssen i Partille kommun och Västra Götalandsregionen färdigräknade. I Partille fick jag med mina 178 kryss, näst mest kryss efter vårt kommunalråd Stefan Svensson som fick 414 st. Totalt har ca 23,5% av de Moderata väljarna i Partille valt att kryssa en kandidat på listan till Kommunfullmäktige. I regionen fick jag totalt 345 kryss, trots att jag står först på plats 6. Att jämföra med de 165 kryss jag fick i valet 2010.  I Bohuslän har endast 18% av de Moderata väljarna valt att kryssa en kandidat till regionfullmäktige. Tyvärr har den siffran minskat då nästan 19% kryssade i Bohuslän till RF 2010, och 18,52 % i omvalet 2011. Varför är det så få som kryssar, varför färre i Bohuslän och varför har den siffran minskat? Är det för att man helt enkelt inte känner till “sina” kandidater? Endast 2 av våra Moderata regionråd lyckades kryssa in sig i Regionfullmäktige, dvs få minst 5% av partiets kryss i sin landstingsvalkrets. I Skaraborg kryssade 27,3% av Moderatväljare en kandidat till RF och i Göteborg 20%.  Samtidigt som jag tycker det är häftigt att 345 unika individer valt att kryssa just mig, funderar jag på VARFÖR dom valt just mig? Har dom någon koll på det arbete jag lagt ned under de senaste 4 åren för att försöka påverka och bidra till en bättre verksamhet och vård i vår region? Hur många av dom har läst de insändare jag skrivit och de 11 motioner jag (ibland tillsammans med andra) lagt i Regionfullmäktige när jag haft turen att få tjänstgöra? Eller valde dom mig för min ålder,namn,placering på listan eller vad? Som nr 2 på Partilles lista och första kvinna kanske det inte är så konstigt att jag fick näst mest kryss, vilket jag naturligtvis är stolt över. Ska göra allt jag kan för att förvalta alla kryss jag fått både i kommun och region, oavsett varför jag fått dom:-)

Lämna ett svar