Agenda och Mp´s kongress

Tittade igår på Agenda där vår statsminister Fredrik Reinfeldt var med. Anledningen var hur man ska vända M och Alliansens nedåtgående trend. Kanske en berättigad fråga för oss i Alliansen Men ett program som Agenda borde, enligt min mening, koncentrera sig mer på vad vi vill med vår politik. Lite fokus även på vad som faktiskt genomförts de senaste, snart 8 år vore även på sin plats!

Vidare var Miljöpartiets Åsa Romson på plats för att berätta om MP´s partikongress som precis avslutats i Göteborg. Det märktes att hon inte var van vid att få en del riktigt skarpa frågor angående sina kongressbeslut. Däribland beslutet att avskaffa tillväxt……känns kanske inte riktigt genomtänkt?  Även beslutet om att vinstdrivande friskolor inte ska finnas, från ett parti som tidigare var friskolvänligt…. betyder att ca 160 000 barn i Sverige inte ska få gå kvar på sina (vinstdrivande)skolor! Då jag är en människa som gillar valfrihet får jag kalla kårar bara jag tänker på att man vill inskränka rätten att få välja!! Dessutom vill man kvotera till bolagsstyrelser (offentligt ägda bolag Bör självklart vara 50/50 redan idag!! Dessutom så förstår jag inte detta med att kvotera till 40%?? Om man överhuvudtaget tänker tanken bör man väl gå HELA vägen, dvs till 50/50?) , inrätta fler pappamånader (återigen minska valfriheten), tvinga förskolor till att bara servera ekologiskt odlad frukt och tvinga offentliga verksamheter till att servera 50% ekologisk mat. Om kött från gården runt hörnet inte finns ska man servera vegetariskt. Mycket böner och quorn blir det, där quorn inte kommer från stället runt hörnet utan detta “svampprotein” tillverkas/odlas fram i en fabrik i England, naturlig mat hmmm tillåt mig tvivla…Då största delen av MP´s väljare finns i storstäderna blir det nog inte så mycket kött för storstadsborna framgent, och jag tror inte att möjligheten till klimatkompensation kommer att erbjudas:) Dessutom ska MP öka på sitt feministiska engagemang. Kan detta hänga ihop med att F! fick ett mandat i Europaparlamentet……bara en tanke….Så vad är det då man avser? När det kommer till att stärka kvinnors ställning i samhället så är det väl något Alliansens politik verkligen har gjort!  Framförallt har man genom arbetslinjen och genomförda jobbskatteavdrag sett till så att de lägst avlönade kvinnorna faktiskt fått en extra månadslön i årsinkomst! Detta ger handlingsutrymme, möjlighet att påverka sitt liv och valfrihet!! Dessutom har man bla sett till så att inga svenska flickor, med rötter i andra länder, gifts bort mot sin vilja och stoppat möjligheten till barnäktenskap.Tacka vet jag ett samhälle där alla har lika rätt som skyldighet oavsett kön….ogillar egentligen att man ska behöva sätta etiketter på ALLT och ALLA…Vidare till kärnkraft…här har MP tagit beslut om att 2 reaktorer ska stängas under nästa mandatperiod. Undra hur Lövfén ställer sig till detta… Förnyelsebar energi är jättebra Men jag tror att det är väldigt orealistiskt att tro att vi kommit såå långt att 2 reaktorer kan stängas inom närmsta 4 åren. Att till stor del lösa Sveriges energiförsörjning med solceller, vind och våg kraft är enligt mitt tycke naivt. Idag exporterar vi energi till andra EU länder, vilket gör att behovet av smutsig el från kolkraftverk minskar…..vilket är helt omöjligt om kärnkraften minskas ned! Hade dock varit “kul” om man under tex 4 månader, vintertid, kunde införa ett MP styrt samhälle….så kanske vi snart hade fått slut på dessa orealistiska idéer. Blir mörkrädd när jag tänker på vad som hade hänt med vår ekonomi då tillväxten ju skulle avskaffas. Antagligen tur att detta experiment inte går att utföra OCH tillåt mig att hoppas att MP i framtiden bara får ett litet inflytande! På sätt och vis lite synd då MP enligt min mening en gång i tiden, i alla fall gav sken av att vara ett liberalt parti med någorlunda realistiska idéer och som drev på andra partier framförallt i miljöfrågorna. Nu verkar man mest sväva i det blå (med eller utan klimatkompensation). Kanske dags för storstadens lattedrickande liberalister att ta en ordentlig titt på Vad MP står för idag! OBS ngt dåligt samvete för semesterresor med flyg behöver ni inte ha för med avskaffad tillväxt lär ingen ha råd att flyga, om det ens går några plan…..När det kommer till inflytande var det dock ganska “lustigt” att höra Romson orera om vad MP åstadkommit för miljön de senaste åren DÅ ALLIANSEN styrt:)

 

 

 

Lämna ett svar