Stängning av öppenpsykiatri

Vad är det egentligen som händer i regionen när det gäller psykiatrin? Ibland känns det som att den håller på att haverera helt. För ett par år sedan beslutade SU med Socialdemokraterna och Kerstin Brunnström i spetsen att de öppenpsykiatriska mottagningarna i Härryda, Partille och på Hisingen skulle stängas. Det blev ett ramaskri!! Jag vet att jag själv försökte få kontakt med berörda läkare, tjänstemän och att jag vid ett tillfälle fick prata med Tobias Nordin som då , om jag inte missmins, var chef över bla mottagningen i Partille. Vi hade ett riktigt bra samtal då jag berättade om vår oro från Partilles och primärvårdens sida. Jag hade även en del frågor som jag skulle återkomma med. Då blev det stopp och jag fick inte längre prata med läkare och tjänstemän utan hänvisades till presstjänst på SU dit jag fick ställa mina frågor. Dessa skickades sedan vidare till Martin Rödbo, chef en nivå över Torbias, och sedan kom det svar via presstjänst tillbaka till mig. Någon personligt samtal gick inte att ordna!!! Redan då fick man känslan av att allt kanske inte var ordentligt förankrat bland politiker och i den egna organisationen. Jag hade tidigare pratat med personal på mottagningen i Partille som bekräftade min oro inför vad som var på väg att ske!

Än är inte mottagningen i Partille stängd, men den stänger till hösten. Effekterna av stängningen av de andra mottagningarna hör vi om nästan dagligen från media, personal och patienter. Detta är ett hårt slag mot en grupp som redan är utsatta, och jag har svårt att se att det kommer att bli någon bättring så länge ansvariga (framförallt politiker,läs Kerstin Brunnström) väljer att stopp sitt huvud i sanden med förhoppningen om att det blåser över……

Lämna ett svar