Gårdagens rapport och agenda

Nationalekonomen Assa Lindbäck och socialdemokraternas egna innersta krets kritiserar nu Socialdemokraternas oseriösa agerande när det gäller Sveriges finanser. Man går tom så långt att man kallar det humor (vilket jag från min sida har oerhört svårt att se). Att påstå att Sverige inte har starka finanser är att ljuga väljarna rakt i ansiktet, vilket man tydligt uttalar i inslaget att S bör sluta med! Magdalena Andersson håller dock hårdnackat fast vid sina uttalande och vägrar uttala att Sveriges finanser är starka. Jag hoppas nu att människor ser vilken taktik det är Sossarna använder! Man drar sig inte för att måla Sverige i nattsvarta bilder och när man inte har argument för sin sak brukar man säga att vi Moderater ljuger! Vilket är något jag blivit anklagad för fler gånger i diverse insändare. Mycket tråkigt att man gör så istället för att tala om vad man står för och vill. Att stå för och vilja var något höjt i dunkel i gårdagens Agenda där Stefan Löfven var inbjuden. Mest prat om att man från S sida har 20 miljarder mer att röra sig med då man tar bort sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga. Den stora frågan är dock hur detta ska räcka när man vill ge allt till alla! Då kommer man inte så långt på 20 miljarder. Löfvens bidragslinje kommer att byggas på bekostnad av ordning och reda i statens finanser och det kommer att leda till färre jobb! Lägg därpå till framtida skattehöjningar, högre fastighetsskatt, arvsskatt och förbud till vinster i välfärden. Allt detta tillsammans gör att Sverige som land kommer att ta flera steg tillbaka och risken är överhängande att man helt raserar den starka ekonomi som Alliansen har byggts upp. Detta kommer inte på något sätt gynna välfärdens kärna och risken är stor att man biter sig i svansen.

Lämna ett svar