Året som gått och God Jul

2013 har varit ett fantastiskt roligt, spännande och givande år. Personligen känner jag att jag haft bra vind i seglet och lyckats få ut vår politik i form av insändare, motioner och idoga arbete. Då jag haft förmånen att få tjänstgöra en del i Regionfullmäktige har jag kunnat lägga många motioner- alltifrån inrättandet av Hjärnkoordinator till Hälsopris. En del har blivit bifallna och andra är nu under utredning. Under året har vi satt press på majoriteten (S,Mp,V) då de prioriterat bort vård för utsatta grupper, nu senast gällde det vård för prostituerade. Tack vare hårt arbete från oss Moderater får denna grupp nu sin vård. Inom Regionfullmäktigegruppen har vi tagit vårt första steg inom hälsoområdet i och med den hälsorapport, 15 förslag för en bättre hälsa i Västra Götaland, som tagits fram. Här pekar vi ut en riktning som jag ser som ett första steg i ett fortsatt arbete. Året har också präglats av det stora arbete vi gjort i Regionfullmäktigegruppen med vårt Valmanifest. Många timmar har lagts på diskussioner och besök i verkligheten. Detta har varit mycket givande och gett oss en bra grund att stå på i den kommande valrörelsen.
Själv har jag 2013 besökt alltifrån akutmottagningar, vårdcentraler, Oasen i Vara, F7-Såtenäs till våra små sjukhus. Det som gav ett av de största avtrycken, förutom att möta all personal, var att besöka Strömstad sjukhus och se den avlövning av sjukhuset som majoriteten (S, Mp, V) gjort. Det gjorde ont i själen att gå i dessa tomma och öde lokaler som borde fyllas med verksamhet och användas på ett bättre sätt!
Kampanjmässigt har det varit ett bra år där jag personligen tycker att MQ´s kampanj på Eurohorsemässan, Stenungssunds Moderaternas ”Tjörnruntkampanj”, Sävedalens Höstmarknad med besök av vår EU-kandidat Cecilie och MVG’s kampanj i Almedalen hade det där ”lilla extra”.
En av årets höjdpunkter, för mig, var att få se och lyssna på Fredrik Reinfeldts tal på plats i Almedalen.
Sist men inte minst måste jag nämna våra Stämmor på Mässan. Ett mycket bra initiativ att ha alla stämmor samtidigt och på samma plats- något jag hoppas vi fortsätter med. Själv blev jag vald till plats 6 på Moderaterna i Bohusläns lista till Regionfullmäktige 2014 vilket känns stort, hedrande och fantastiskt roligt.

Jag har stora förväntningar på Supervalåret 2014 där jag bland annat ser framemot Sverigemötet i Göteborg då det brukar vara inspirerande och laddar en med extra energi när det är Valår. Jag kommer att kampanja och göra vad jag kan för valvinst i riksdag, region och kommun. Det kommer att bli en tuff kamp Men vi vet att vi Moderater har bästa politiken för Sverige- Nu ska vi se till att förmedla den.

Jag hoppas att Du likväl som jag får njuta av lite ledighet över jul- och nyårshelgen och att vi får ladda batterierna inför Valrörelse2014.
Med detta vill jag Önska Dig en riktigt God jul och ett Gott Nytt År

 

Lämna ett svar