Hoppas det leder till något bra…….

Nästa vecka ska Västra Götalands regionens presidie i personalutskottet dvs Sören Kviberg (V) och Gunilla Levén (M) träffa Samhall med anledning av min motion som tidigare i år fick bifall i Regionfullmäktige. Med denna motion ville jag initiera ett samarbete mellan regionen och Samhall. Jag anser att VGR som är en av Sveriges största arbetsgivare borde ta ett större ansvar för att hjälpa de som står längs bort från arbetsmarknaden. Ingen kan göra allt men många kan göra mer….. Från den Moderata sidan har vi pressat på majoriteten (S,V,Mp) hårt då man först menade på att ett sådant samarbete redan fanns, vilket jag naturligtvis kollat upp INNAN jag skrev motionen bla genom att ha kontaktat Samhall. Men trägen vinner och bifall fick jag och jag har gjort vad jag har kunnat för att hålla frågan levande. Nu är min förhoppning att det leder till att ett samarbete påbörjas. Arbete är viktig ur många perspektiv och för den enskilda människan är det ofta grunden för meningsfullhet, bättre hälsa,bättre ekonomi, möjlighet att påverka sin tillvaro mm Vilket leder till att hela samhället mår bättre.

2 kommentarer för “Hoppas det leder till något bra…….

  1. Jan Jacobsson
    17:05 / september 4, 2013
    Man gör så gott man kan, funkar inte det gör man om!
    Bra jobbat!

Lämna ett svar