EU direktiv…..hm….

De 10 senaste åren har mina barn löst av varandra på Oxledsskolan och vid varje avslutning har resp klass haft “tårtkalas”. Tårtkalaset innebär att vi föräldrar bakar tårta,kakor eller tar med oss saft/kaffe till föräldrar och barn, ett mycket uppskattat tillfälle för barn/föräldrar och andra närstående (inte minst min numera bortgångna Pappa- som älskade kakor och tårtor:)). För två veckor sedan fick vi höra att det inte blir något “tårtkalas” då servicechefen ska ha informerat om att detta får man inte längre ha då man måste följa lagstiftningen.
Jag trodde inte mina öron när jag hörde detta!! Kunde inte låta bli utan var helt enkelt tvungen att “röja” i ärendet, då detta verkar helt huvudlöst!! Vilket jag gjorde, fick då svar att detta stämde då man menar på att (genom sin tolkning av EU direktiv) att man måste kunna härleda varifrån smitta kommer om någon blir sjuk, vilket stämmer när det gäller mat som tillagas i skolans kök MEN det kan ju knappast vara så att skolan ska behöva ta ansvar för det barnen tar med sig hemifrån. På 10 år har ingen tidigare blivit sjuk av att äta föräldrarnas tårtor!! Desutom kan man undra hur man gör i de länder där skolmat inte serveras, tar skolan då ansvar för den maten som eleverna tar med sig till sina luncher….knappast!!! När tolkningar gör på detta idiotiska sätt MÅSTE vi ta ansvar för att reda ut detta….annars målar vi ju helt in oss i hörnet och kan i princip inte göra någonting längre. Detta är inte acceptabelt OCH Måste ifrågasättas av oss som är ansvariga. Hur som helst så fick Miljöförvaltningen till sig att reda ut hur dom tolkar detta och vad livsmedelsinspektörerna har att säga i ärendet OCH tack och lov har dom inget emot att man har tårtkalas på skolavslutningen!! Dessutom finns det andra skolor i kommunen som planerat för tårtkalas och inte blivit tillsagda att dom inte får ha det!! Nästa vecka förväntar jag mig att det blir ändring på tidigare taget beslut…..Man måste använda sig av det sunda förnuftet….vad ska vi annars ha det till?????

Lämna ett svar