Studiebesök

Idag har jag och Annika Tännström gjort studiebesök på Gibraltargatans Vårdcentral och Backa Vårdcentral.

På båda ställena fick vi träffa personal från olika yrkeskategorier. Tanken med våra besök var att diskutera det som ligger inom ramen för Moderaternas utvecklings arbeta “Framtidens jobb”. Vi diskuterade mycket runt hur man man ska kunna locka yngre till att välja yrken inom vård och omsorg. Ett sätt är att gå ut till skolorna och informera om hur man arbetar på tex en Vårdcentral-. Bilden av vårdyrket måste bli ljusare då media förmedlar en ganska grå och dyster bild. På frågan om varför man valt att stanna inom det offentliga var svaret trygghet,arbetsmiljön och att man “Sätter patienten i fokus”. Psykiatri och smärta är två områden som lyftes då man oroas mycket för hur vårdcentralerna ska kunna möta behoven inom dessa områden, framförallt då allt fler patienter förs ut från sjukhusen. Vi fick även med oss en del mer detaljerade frågor runt listning, revidering av kok-bok,hembesök,kommunens korttids boende mm

Två mycket intressanta besök där man kände att personalen trivdes oerhört bra med sina arbeten och sina närmaste chefer, vilket är en god förutsättning för att kunna vara ett bra team!!

Gibraltargatan Gibraltargatans Vårdcentral

backa Backa Vårdcentral

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar