Här ska det sparas…..

Återigen läser vi i tidningen om besparingar inom BUP. Nu är det anorexipatienter över 22 år som BUP väljer att stänga dörren för. Detta samtidigt som vuxenplatser inom slutenvården försvinner. Socialdemokraterna i regionen väljer hellre att lägga pengar till folkteatern och gratis tandvård för unga vuxna än att de de med psykisk problematik den vård de behöver. Detta är skrämmande. Hur väljer man att se på människor? Att sticka huvudet i sanden hjälper inte, problemet kvarstår den dagen man (Socialdemokraterna) väljer att dra upp huvudet igen och tyvärr kommer problem då att vara än större! Jag har sagt det förut och säger det igen- Fina ord i regionfullmäktige och i budget texter är INTE good enough!!! Det krävs mer!! Engagemang, ledning styrning, pengar VAD som helst bara det gör att denna trend vänder. Vi har inte råd att förlora fler barn/unga/vuxna i denna kamp mot den psykiska ohälsan!!  Visst man kan inte få allt men man borde prioritera de grupper som behöver det mest. Detta kostar så mycket lidande för så många patienter likväl som närstående, ja egentligen för hela vårt samhälle!! Att dra ner inom BUP och sen säga att ingen ska få stå utan vård och att ingen ska hamna mellan stolarna DET är INTE trovärdigt!!! Från årsskiftet höjde man skatten med 25 öre vilket ger ca 700 miljoner mer i skatteintäkter 2013, samtidigt gör man dessa ned dragningar inom ett av dom viktigast (kanske tom DET viktigaste) områdena inom hälso- sjukvården. 2012 gick regionen flera hundra miljoner plus……vad gör man med pengarna? Var läcker dom ut??

Hur tänkte han då?????

Idag hörde jag på radion att chefen för hälso och sjukvårdskansliet i Göteborg bestämt att regionens hälso- och sjukvård inte längre ska finnas med i den blå delen av Eniro katalogen. Han (chefen) menar på att idag har de flesta en datorn och internet och har man inte det kan man kontakta 1177 (så sa han i radiointervjuvn). PÅ detta sätt ska regionen spara 4,2 miljoner. Detta må vara mycket pengar men vad kommer det inte att kosta att ha allmänheten ringandes till 1177??? Deras uppgift är ju inte att ge ut adresser och telefonnummer utan att ta hand om patienter! Hur ska äldre människor göra? Dessutom så försvinner bla den offentliga primärvården både från pappers katalogen men även ifrån nätet när man söker på Eniro och detta helt utan politikens och (i detta fall) primärvårds förvaltningen vetskap!! Jag blir så trött!

Lämna ett svar