Gott Nytt 2013

Då har ännu ett år passerat. Första hela året utan min älskade Pappa. Ett år bestående av ekonomisk kris för många länder, konflikter i bla Syrien, frisläppandet av Schibbye och Persson, Nya ord som Zlatanera, Swedish House Mafia, Loreen, Gangnam style, Järnrör….., Dallas. Kändisar som JR, Whitney Houston,Donna Summer, Robin Gibb och Lars-Gunnar Björklund gick bort. Felix Baumgartner hoppade från 39 km´s höjd, Håkan Juholt avgick som partiledare efter 302 dagar fyllda av grodor och skandaler…säga vad man vill men trots sin gråa uppsyn så var han inte färglös……
USA gick till valurnorna där Obama fick förnyat förtroende, Sverige fick en ny prinsessa (Estelle) mm mm
Så här i början av ett nytt år vill man gärna reflekterar över vad man gjort det gångna året.
Året började med att jag pratade för Göteborgs nya trainee grupp, där jag själv började min politiska bana 2005. Många trevliga personer som förhoppningsvis fortsätter engagera sig inom Moderaterna. En tjej Areti (Rita) bor,som jag själv, i Sävedalen och är nu invald som ersättare i vår nya utbildningsnämnd. Känns bra inför framtiden.
Politiskt sätt har jag haft något av ett rekordår vad det gäller insändare, motioner, frågor och inlägg i Regionfullmäktige. Då jag i RF är ersättare kan jag endast lägga motioner, ställa frågor och göra inlägg när jag har turen att tjänstgöra, vilket jag haft flera gånger detta år. Det gäller att ta chansen när man får den…..Även om det är nervöst att gå upp i talarstolen i RF så måste man slänga sig utför för landar gör man, om än med skakiga ben:) Jag vill bli bättre på detta och övning ger ju färdighet så det är bara att trumma på. Ska se om jag lyckas lägga ut mina motioner, frågor,insändare mm här på denna sida. Samtidigt som det har varit fantastiskt att få ut sitt budskap så har det varit jobbigt när det egentligen inte har lett till något!! Och då menar jag angående de beslut som fattats. Jag tänker framförallt på den nedläggning av flera allmän psykiatriska mottagningar som nu 2013 kommer att göras. Det gör så ont i mitt hjärta när jag tänker på de patienter som drabbas av detta. Patienter som tillhör en av de mest sköra grupper i vårt samhälle, många personer som alltid kommer att vara i behov av hjälp och stöd från dessa enheter riskerar nu att hamna mellan stolarna när man stänger mottagningarna (på Hisingen,I Partille och i Härryda). När det kommer till dessa beslut förstår jag helt enkelt inte hur S,V och Mp tänker……..vilket jag iofs ofta inte gör MEN här handlar det om Människor som jag anser att vi som politiker ska värna och se till så deras vardag fungerar. Ibland blir jag som sagt inte klok på vissa beslut. Vidare har jag varit med och “bråkat” om barn och ungdomsmedicin i Älvsborg. Här beslutade “majoriteten” att man ska lösa ett problem med att skapa ett annat! Mer hål i huvudet än så kan det nästan inte bli. Detta ärende verkade till viss del handla om prestige, en prestige som går ut över barn och deras anhöriga. Vi politiker ska fatta kloka beslut och ibland får vi fatta beslut som inte är “roliga” men ibland måste vi också kunna backa bandet och tänka om och göra rätt OCH inte låta prestige stå i vägen! Då är man enligt min mening inte bara en bra politiker men också en bra och äkta människa. Dessa olika beslut som gått emot vår vilja har i viss mån tärt på en, när man vill såå mycket och man kämpar med näbbar och klor men när ändå inte hela vägen fram DÅ är det tufft!! Tack vare engagemang lyckades jag få in insändare i Partille-Tidningen,Härryda-Posten,Lerums-Tidningen, GT och GP. Ibland på egen hand och ibland ihop med andra härliga moderater!
Här hittar du ett par http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1151084-psykvarden-maste-tas-pa-allvar
http://www.expressen.se/gt/ledare/debatt-besparingar-i-varden-drabbar-barn/
http://www.expressen.se/gt/ledare/att-anklaga-oss-for-att-ljuga-ar-val-magstarkt/
2012 blev primärvården i Västra Götalands regionen en förvaltning. Jag blev vald till vice ordförande i styrelsen för alla 113 offentligt drivna vårdcentraler. Ett stort, hedersvärt och viktigt uppdrag som tagit en massa tid dock rolig sådan! Vi har bla fattat beslut om att införa Seniorhälsa på alla våra Vårdcentraler. Seniorhälsa är ngt jag tror mycket på!! Jag anser att det är en viktig pusselbit i hur vi ska möta behovet av sjukvård till en allt åldrande befolkning.
Vårt nästa steg är att införa hälsolyftet. Mer info om seniorhälsa och hälsolyftet kommer jag att lägga ut:)
Att numera ha en konkurrens utsatt verksamhet i regionen är inte helt oproblematiskt då många inte verkar förstå inbörden av det…. Kanske det blir tydligare 2013…. Men då behövs det att “majoriteten” har en tydligare politisk viljeinriktning.
2012 var första gången (men inte sista) som jag åkte till politikerveckan i Almedalen. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk i början men efter att ha varit på en del riktigt bra seminarium och mingel blev jag såld:) Ett seminarium resulterade i en insändare som publicerades på GP´s web (med puff i papperstidningen) Här hittar du den…. http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1001155-locka-fler-unga-till-arbete-i-offentlig-sektor
Året har verkligen varit hektiskt, inte en lugn stund då man dragits mellan politiken och jobbet…..var man än är så räcker man aldrig riktigt till. Sen ska man ju även få in familjen, barnen och mannen i schemat:) Men livet är fantastiskt och kanske får jag i framtiden möjlighet att bara ägna mig åt politiken (och familjen:)) Nu laddar vi om och satsar för att göra även 2013 till ett kanonbra år.

Lämna ett svar